Diastase netwerk

Alpha bekkenfysiotherapie is aangesloten bij het Diastase netwerk Den Bosch / Zaltbommel. Binnen dit netwerk werken diverse professionals samen die gespecialiseerd zijn in het (h)erkennen, onderzoeken en behandelen van rectusdiastase problematiek.

Na onderzoek van uw diastase (eventueel met behulp van echografie) en andere betrokken spieren en gewrichten door een gespecialiseerde therapeut, wordt een optimaal persoonlijk behandelplan opgesteld.

Wat is er aan te doen?

De behandeling hangt af van de mate van klachten die de diastase eventueel met zich meebrengt, want een diastase kan ook aanwezig zijn zonder klachten. Herstel van de functie ne de stevigheid van de buikwand is veelal mogelijk. Echter ook goede voorlichting is daarbij van belang:

  • Hoe kunt u dagelijkse activiteiten optimaal uitvoeren?
  • Wat kunt u doen om uw buikdruk te reguleren?
  • Hoe ziet een goede trainingsopbouw eruit?

Een goede opbouw en gerichte aanpak zijn essentieel voor een positief behandelresultaat. Het is daarom belangrijk dat u bij een expertgroep van Diastasenetwerk Nederland terecht komt.

Bij onvoldoende resultaat kan er in samenspraak samengewerkt worden met een chirurg uit de expertgroep.

De bekkenfysiotherapeut van Alpha kan ook helpen met goede pré- en postoperatieve oefeningen en tips rond buikwandchirurgie.