Beesd – Alpha Bekken Fysiotherapie
Alpha Bekken Fysiotherapie Alpha Bekken Fysiotherapie
Afspraak maken

Alpha Bekkenfysiotherapie Beesd

In Beesd, gemeente West Betuwe, wordt bekkenoefentherapie aangeboden bij Alpha fysiotherapie.
De bekkenoefentherapeut kan u helpen bij bekkenklachten en bekkenbodemklachten. Tevens is er een samenwerking met de bekkenfysiotherapeut van Alpha fysiotherapie in Zaltbommel.Bekkenfysiotherapie of oefentherapie is een specialisatie binnen Alpha die zich richt op de behandeling van aandoeningen en klachten in het bekkengebied. Dit kan bijvoorbeeld gaan om pijn in de onderbuik, het bekken, de rug of het bekkenbodemgebied, maar ook om problemen met plassen of ontlasting. Bekkenfysiotherapeuten behandelen zowel mannen als vrouwen, jong en oud, en kunnen helpen bij een breed scala aan klachten.

In het plaatsje Beesd zijn er verschillende therapeuten die zich hebben gespecialiseerd in bekkengebied. Deze therapeuten hebben speciale kennis en vaardigheden opgebouwd om klachten in het bekkengebied te behandelen. Ze werken vaak samen met andere zorgverleners, zoals gynaecologen, urologen of verloskundigen, om een optimale behandeling te bieden.

De behandelingen van een bekkentherapeut kunnen verschillen, afhankelijk van de specifieke klachten. Soms bestaat de behandeling uit specifieke oefeningen om de bekkenbodem- en buikspieren te versterken, andere keer kan er advies gegeven worden over veranderde houding of bewegingen. Ook het aanleren van relaxatie technieken kunnen een rol spelen.

Een veel voorkomende indicatie voor bekkentherapie bij vrouwen is bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap. Deze klachten kunnen optreden tijdens de zwangerschap of na de bevalling en kunnen uitstralen naar rug, bekken of heup. Bekkentherapie kan helpen bij het verminderen van deze pijn en het herstellen van de bekkenbodemspieren.

Bij mannen is een veel voorkomende klacht een verzakking van de blaas. Bekkentherapie kan hier helpen door het versterken van de bekkenbodemspieren en het geven van advies op het gebied van houding en beweging.

In resumptie kan gesteld worden dat Bekkentherapie een specialisatie binnen de fysiotherapie is die zich richt op de behandeling van aandoeningen en klachten in het bekkengebied. Er zijn verschillende therapeuten in plaatsje Beesd die zich hebben gespecialiseerd in bekkentherapie en die kunnen helpen.

Ons team in Beesd

Elina de Haan

Bekkenoefentherapeut

Mijn naam is Elina. Van oorsprong ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en sinds 2022 ben ik ook geregistreerd bekkenoefentherapeut. Ik ben getrouwd met Robert en samen hebben wij een dochter, geboren in maart 2021. Het werken als bekkenoefentherapeut geeft mij ontzettend veel voldoening. Bekken(bodem)klachten zijn vaak complex, het is steeds een uitdaging om de ‘puzzel’ samen met de patiënt op te lossen. Als therapeut hecht ik veel waarde een brede aanpak. Niet alleen uw klacht op zichzelf staat centraal. Ook bijvoorbeeld uw houding en bewegingspatronen die mogelijk uw klachten in stand houden. Of uw werk- of gezinssituatie waardoor rust nemen misschien lastig is. Ik hoop u verder te kunnen helpen in de praktijk!
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Deskundig
  • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
9,6

Voorstraat 34
4153 AL, Beesd

0345 - 68 16 45 info@alphabekkenfysiotherapie.nl

Openingstijden

Op afspraak