Zaltbommel – Alpha Bekken Fysiotherapie
Alpha Bekken Fysiotherapie Alpha Bekken Fysiotherapie
Afspraak maken

Alpha Bekkenfysiotherapie Zaltbommel

De gezellige vestingstad Zaltbommel ligt aan de Waal in de provincie Gelderland. Veel mensen kennen het stadje van de stompe toren, de waalbrug, de watertoren of Tijningenplas.

Direct aan de Tijningenplas ligt de praktijk van Alpha fysiotherapie Zaltbommel. Op deze locatie is Milou gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie.

Bij de bekkenfysiotherapeut kan je terecht met klachten rondom plassen en ontlasten, maar ook met vragen op seksueel gebied. Naast deze klachten kan je ook denken aan terugkerende rugklachten, buikpijn, klachten tijdens of na een zwangerschap of klachten naar aanleiding van een diastase.

Om een diastase goed te diagnosticeren is echografie van belang. Met de specialisatie echografie zijn we uniek in de regio.

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie van de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van aandoeningen in en rond het bekkengebied. In Zaltbommel heeft Milou zich gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie en zij kan helpen bij een breed scala aan klachten.

Bekkenfysiotherapie kan worden ingezet bij klachten zoals bekkenpijn, incontinentie, verzakking van de blaas of baarmoeder en pijn tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Ook bij seksuele problemen of problemen met het plassen en ontlasten kan bekkenfysiotherapie een oplossing bieden.

De fysiotherapeut zal tijdens een eerste afspraak een uitgebreid onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Dit kan onder andere bestaan uit het meten van de spierkracht, het bekijken van de houding en het uitvoeren van een manueel onderzoek. Op basis van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld.

De fysiotherapeut zal tijdens de behandelingen werken aan het verbeteren van de bekkenbodemspieren en de rugspieren. Daarnaast kan er worden gewerkt aan het verbeteren van de houding en het aanleren van goede bekkenbodem- en bekkenbewegingspatronen. Ook zal de fysiotherapeut adviseren over de manier waarop de activiteiten van het dagelijks leven het beste kunnen worden uitgevoerd.

Bekkenfysiotherapie is een effectieve manier om van bekkenklachten af te komen. De behandelingen worden vaak in combinatie met oefeningen thuis uitgevoerd, zodat de verbeteringen behouden blijven. Bij het vinden van een geschikte fysiotherapeut in Zaltbommel kan men contact opnemen met de huisarts of een verwijsbrief aanvragen.

Ons team in Zaltbommel

Milou Braspenning

MSc Bekkenfysiotherapeut

Ik ben Milou en ik vertel graag iets meer over mijzelf. Na de opleiding tot algemeen fysiotherapeut raakte ik al snel geïnteresseerd in het bekkengebied en alle bijbehorende klachten. Na een aantal losse cursussen (zoals PowerMama, Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, dry needling en stuitklachten) ben ik begonnen met de Masteropleiding Bekkenfysiotherapie aan Avans+. Vanaf moment 1 wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Het bekkengebied is naast een complex gebied vooral super interessant. Door middel van een persoonlijke benadering hoop ik optimale en persoonlijke zorg te kunnen aanbieden.  Naast het behandelen van patiënten vind ik het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen door jaarlijks cursussen en opleidingen te volgen en deel te nemen aan congressen.
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Deskundig
  • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
9,6