Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is er voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Verlies je zonder dat je het wilt plas of poep? Laat je vaak windjes, heb je moeite met vrijen of is bewegen pijnlijk nu je zwanger bent? Wat voor klachten je ook hebt in en rond je bekken: wij kunnen je helpen. Als bekkenfysiotherapeuten zijn we er voor iedereen. Dus voor mannen, vrouwen en kinderen. Veel behandelingen krijg je vergoed vanuit je aanvullende verzekering en verlies van urine vanuit de basisverzekering. De eerste stap is een gesprek!

Klachten

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Als bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kunnen mensen klachten krijgen zoals pijn in de onderbuik, de bekkenbodem, het stuitje of het schaambeen. Ook kunnen ze last krijgen van lage rug- en bekkenpijn.

Schaamte

Veel bekkenklachten zijn te verhelpen, maar met sommige klachten is het best lastig om naar een zorgverlener te gaan. Mensen schamen zich, terwijl daar geen enkele reden voor is. Bekkenklachten komen veel voor en de bekkenfysiotherapeut is erin gespecialiseerd.

Wat kan de bekkenfysiotherapeut doen?

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Die apparatuur zoals de MAPLe meet de activiteit van de bekkenbodemspieren, zodat je kunt zien wat je (niet) doet. Als het nodig is, geeft de bekkenfysiotherapeut advies over houding, de belasting op het bekken, toiletgedrag, eet- en drinkgewoonten of ondersteunende hulpmiddelen, zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel gebied kunnen mensen terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Een bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

 

nwendig onderzoek bij de fysio voor het analyseren van de bekkenbodemspier

Een inwendig onderzoek bij onze fysio vindt plaats wanneer we willen analyseren hoe jouw bekkenbodemspier functioneert. Zo kijken we onder andere naar het bekken, de bekkenbanden en de bekkenbodem. Met een inwendig onderzoek bij de fysio kunnen we ook bekijken of er verzakkingen ontstaan. Heb je dus veel last van bekkenklachten? Laat dan door de fysio voor jouw bekkenbodem een onderzoek uitvoeren. Wij helpen je daarnaast ook graag met andere klachten, zoals het behandelen van obstipatie.

Inwendig onderzoek fysio

Wij helpen je met het verhelpen van klachten

Een inwendig onderzoek bij de fysio in Zaltbommel, Ochten of Beesd helpt je bij het verhelpen van verschillende klachten, zoals klachten rond de bekkenbodem. Heb je interesse in een inwendig onderzoek of ben je benieuwd naar meer informatie over een van onze andere producten? Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 0418 – 51 04 92 (Zaltbommel), 0344 – 64 17 87 (Ochten) of 0345 – 68 16 45 (Beesd). Daarnaast kun je ook online een afspraak maken.

Je schakelt de hulp in van Alpha bekkenfysiotherapie in Zaltbommel, Ochten en Beesd, voor een inwendig onderzoek bij de fysio. Een inwendig onderzoek laat je uitvoeren wanneer je last hebt van verschillende klachten, bijvoorbeeld klachten rond de bekkenbodem.