Eerste afspraak

Milou Braspenning 29 april 2022

De intake

Omdat de bekkenregio een complex gebied is en we de tijd voor je willen nemen is de eerste afspraak vaak ongeveer een uur. Hier kan vanaf geweken worden bij spoed zoals ernstige klachten in de zwangerschap en/of op verzoek van de verloskundige.

Afspraak

De eerste afspraak wordt gestart met een intake, een vraaggesprek. Tijdens de intake willen we een zo compleet mogelijk beeld krijgen en vormen. Daarom stellen we vragen over meerdere domeinen. We willen graag meer te weten komen over de klacht(en), over verschillende organen in het bekken, de lage rug, het buikgebied en de darmen etc.

Vanuit deze informatie controleren we of je met jouw specifieke klacht(en) op de juiste plaats bent. Daarnaast kijken we ook of er geen andere aandoeningen zijn die eerst aandacht nodig hebben alvorens bekkenfysiotherapie of bekkenoefentherapie gestart kan worden.